ПРОЈЕКАТ “ТАБЛА”

ЈУ ТЕХНОЛОШКА ШКОЛА је једна од 50 средњих школа у Републици Српској која је опремљена СТЕМ лабораторијом,  у оквиру Пројекта општег образовања „Табла“,који подржава Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) , а проводи „Save the children“. Укупна вриједност опреме је 20.000 КМ . “Табла“ је пројекат којим се, у периоду од пет година, жели допринијети осавремењавању система образовања у Републици Српској и БиХ кроз увођење савремених средстава и концепата у васпитно образовни процес.
      Са циљем што ефикаснијег коришћења опреме за иновативнији и прогресивнији начин рада , потребно је извршити обуку наставног особља. Обука је извршена у периоду од 16.8. до 19.8. 2021. године, коју реализује Републички педагошки завод заједно са МЕМ тренерима, на којој је учествовало око 80 наставника. 
Планирана је и обука на паметној табли и Ардуино сетовима који су саставни дио пројекта.

Период менторисања и даља обука професора у нашој школи одвијаће се у наредном периоду, по договореном плану рада.
СТЕАМ лабораторија садржи четири лаптопа, паметну таблу, намјештај, Лего едукацијски сет, Ардуино сет, 3 Д штампач са пропратном опремом, робот хексапод, геометријски прибор те карте за биологију и географију и периодни систем елемената. Лабораторија ће се користи у наставним и ваннаставним активностима.

ВЕЗА:

ОБУКА ПРОФЕСОРА

ПРОЈЕКАТ “ТАБЛА”


С – НАУКА Science

Т – ТЕХНОЛОГИЈА  Technology

Е – ИНЖЕЊЕРСТВО Engineering

А – УМЈЕТНОСТ  Arts

М – МАТЕМАТИКА  Mathematics

 

“Реци ми и заборављам. Научи ме и сјећам се. Укључи ме и учим. –Benjamin Franklin. “